VIDEO/STRANKE HNS-a S ČOVIĆEM: Legitimno političko predstavljanje jedini put do stabilne BiH

 

Stav stranaka HNS-a vrlo je jasan: legitimno predstavljanje, jedini je uvjet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati.

 

 

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović održao je danas sastanak, na kome su nazočili predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora.

Na svim razinama se, zaključeno je, ostvarilo puno više i glasova i mandata, u odnosu na prošle izbore, iako je svima poznato da problem izbora člana Predsjedništva i dalje postoji, nažalost bošnjačkim glasovima je izabran i ovog puta hrvatski član Predsjedništva.

Stav je stranaka HNS-a vrlo jasan: legitimno predstavljanje, jedini je uvjet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati.

„Legitimno predstavljanje kad je u pitanju hrvatski član Predsjedništva, legitimno predstavljanje kada je u pitanju implementacija odluke Ustavnog suda i popuna izaslanika za Dom naroda FBiH, je nešto što je prioritet u ovome trenu i što stranke HNS-a očekuju da dođe na dnevni red i bude prihvaćeno na način kako je to Ustavni sud odredio“, priopćeno je nakon sastanka.

Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama, stoji u priopćenju, nešto je što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i nešto na čemu HNS inzistira i u budućnosti. Potrebno je sačuvati i vjerodostojnost i kredibilitet koji proizlazi iz izbornih rezultata koji su donjeli ili više mandata ili učvrstili poziciju stranaka HNS-a.

Čović i predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupili zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a na Općim izborima u BiH i ovom prilikom zahvalili su se svima koji su prepoznali važnost i ozbiljnost trenutka i situacije i glasali za Zajedništvo.

Na sastanku je dogovorena i sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora koja će se održati idućeg tjedna u Mostaru.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo.

Comments

comments