Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva: S kime može, a s kime ne može Hrvatska

 

 

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva 2018. održat će se 1. prosinca u Moskvi.

Hrvatska nogometna reprezentacija čeka ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine igrati u Rusiji. Ceremonija izvlačenja osam skupina održat će se u petak 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlin u Moskvi s počet jednom bitnom novošću u odnosu na ždrijeb skupina za prošlo SP u Brazilu.

FIFA je djelomično promijenila koncept određivanja jakosnih skupinaždrijeba. Djelomično, jer i dalje će se prva jakosna skupina (tzv. pot) formirati na način da će u njemu biti domaćin (Rusija) plus još sedam najbolje rangiranih reprezentacija s FIFA-ine ljestvice objavljene 16. listopada ove godine (Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska).

Međutim, novost je da će sve jakosne skupine, od prve do četvrte, biti formirane prema poretku na ljestvici FIFA-e. U prijevodu to znači da su u drugom potu Španjolska, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru i HRVATSKA.

Hrvatska izbjegla Španjolce, Engleze i – Meksiko

Drugu jakosnu skupinu donijela nam je Švedska koja je izbacila Italiju i bacila u očaj jednu od najvećih svjetskih nogometnih nacija. Tako Šveđanima možemo zahvaliti što na ždrijebu ne možemo izvući Španjolsku, Englesku ili pak za nas uvijek neugodni Meksiko. Urugvaj i Kolumbija također nisu lagan zalogaj.

Naravno da nije svejedno, kako za sam start SP-a tako i za konačne ambicije, hoće li Vatreni biti u skupini s, primjerice, Brazilom, Španjolskom i Srbijom ili s Poljskom, Kostarikom i Južnom Korejom.

Jakosne skupine u ždrijebu za SP:

1. pot: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. pot: Španjolska, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru, HRVATSKA

3. pot: Švedska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal, Danska

4. pot: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija

 

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Športski komentari

komentara