Policija sve češće ima problema s migrantima u Mostaru

 

 

Patrola policije je osobe privela u prostorije Policijske postaje gdje je ustanovljeno da se radi o migrantima N.M. (2001.) i L.B. (2002.), obadvojica iz Sirije. N.M. i L.B. su predati Odjelu za strance.

 

Na području Mostara migranti su u posljednje vrijeme počinili niz kaznenih djela. Na sreću službenici MUP-a HNŽ-a su na vrijeme reagirali, te su priveli počinitelje spomenutih kaznenih djela. Tijekom četvrtka migranti su pokušali ukrasti odjeću u butiku Terranova koji se nalazi u TC Mepas Mall. Migranti su po izvještaju policije u kabinu odnijeli veću količinu robe s odjeće, te su s njih pokušali skinuti kontrolne markere.

Patrola policije je osobe privela u prostorije Policijske postaje gdje je ustanovljeno da se radi o migrantima N.M. (2001.) i L.B. (2002.), obadvojica iz Sirije. N.M. i L.B. su predati Odjelu za strance.

Osim odjeće, migranti su ukrali dva mobitela koji su vraćeni vlasnicima. U srijedu je djevojci u TC Mercator ukraden mobitel iz džepa. Djevojka je zahvaljujući reakciji policije dobila mobitel natrag, što nam je sama potvrdila u emailu. ”Tijekom kupovine kada mi je Palestinac ukrao mobilni telefon iz džepa i o svemu bila obaviještena policija. Htjela bih izreći riječi hvale za odjel krim policije Mostar kao i policijskim službenicima koji su izašli na teren i naravno djelatnicima zaštitarske tvrtke koji rade u TC Mercator koji su prvi izašli u susret. Mobitel je vraćen u moje ruke i hvala Vam što ste mi vratili vjeru u našu sigurnost od strane svih gore navedenih djelatnika. Hvala vam”, napisala je naša čitateljica.

Mobitel iz džepa Palestinac je otuđio osobi S.B. (1956.) u Splitskoj ulici u Mostaru. ”29.11.2018. godine, oko 20,00 sati, patroli policije PS Mostar Centar, koja je bila u obilasku Splitske ulice, obratio se S.B. (1956.) pokazujući na skupinu nepoznatih osoba (migranti) i rekavši da mu je jedan od njih otuđio mobitel iz džepa jakne. Patrola policije je sustigla navedene i pronašla odbačeni mobitel koji je vraćen prijavitelju. S.B. je među istima pokazao osobu koja mu je uzela mobitel, a radi se o O.A. (1988) iz Palestine”, navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Krađa mobitela od strane migranata je zabilježena i u Čapljini. Nedavno je i zabilježen slučaj međusobne tučnjave državljana Palestine i Maroka u iznajmljenom stanu u Mostaru. Policija je priopćila kako je 26.11.2018. godine u Ulici M. Balorde u Mostaru, u iznajmljenoj sobi, nakon kraće prepirke između migranata A.H. (1999.) iz Palestine i A.K. (1992.) iz Maroka, došlo do međusobne tuče. A.H. je nožem posjekao A.K., te mu nanio i vidne ozljede po tijelu. Ova tučnjava nije prvi slučaj međusobnog ogleda migranta u Mostaru. U ovom gradu zabilježena je i provala u ugostiteljski objekt od strane Palestinca.

Također, u Mostaru je u više navrata spriječeno krijumčarenje migranata.

”24. listopada oko 2,15 sati, patrola policije je u mjestu Potoci zaustavila vozilo marke Golf, kojim je upravljao A.Dž. iz Priboja-Srbija. U vozilu su se nalazile dvije osobe koje nisu posjedovale dokumente, a izjavili su da su F.M.A. (1994) i A.H. (2000), oba iz Sirije”, navela je policija. Važno je naglasiti da su na području Mostara u više navrata zabilježene veće skupine migranta, posebno u naseljima Podveležje, Rodoč i Jasenica. Policija je apelirala na stanovništvo da kad primijete migrante obavijeste policiju koja će postupiti u okviru svojih djelovanja.

U mostarskom naselju Salakovac se nalazi Izbjeglički centar u kojemu ovih dana boravi 247 migranata. Kapaciteti Centra su popunjeni, što nam je i potvrdio Edin Denjo. ”Naši kapaciteti su popunjeni. Trenutno u centru boravi 247 migrantima”, rekao je za Bljesak.info Edin Denjo, voditelj centra u Salakovcu. Važno je napomenuti kako je Centar otvorenog tipa, odnosno da ga migranti mogu napustiti i vratiti se u njega kad žele.

Osim Mostara, migranti su počinili nekoliko kaznenih djela u Čapljini. Zabilježeni su pokušaji krijumčarenja, provala u kuće, te krađa.

bljesak.info

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO