U Mostaru prosvjedi zbog izbora Željka Komšića

 

 

Prosvjed zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH održat će se u četvrtak u Mostaru.

 

Prosvjed pod nazivom “RIP Democracy BiH” započet će okupljanjem kod Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 18:00 sati, odakle će krenuti povorka prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, prenosi Jabuka.TV

Kako je navedeno u opisu događaja, prosvjednici će povorkom i polaganjem svijeća pred Uredom iskazati svoje nezadovoljstvo.

Navedeno je kako je vrijeme da se reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima.

“Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BIH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija”, navedeno je u pozivu.

Istaknuto je kako je vrlo važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijeto preglasavanju Hrvata.

Na Facebooku je organiziran istoimeni događaj, a prvi pobornici prosvjeda počeli su najavljivati dolazak.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO