(Foto)Obilježena 25. godišnjica stradanja Hrvata Konjica

 

 

Polaganjem vijenaca na mjesnom groblju Zabrđe i misom zadušnicom u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u Konjicu obilježena je 25. godišnjica stradanja Hrvata općine Konjic.

 

Danu sjećanja na žrtve Konjica nazočili su brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koji su i organizirali ovaj događaj, predstavnici javnog i političkog života, dužnosnici institucija vlasti, predstavnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Ministarstva branitelja, obitelji stradalih pripadnika HVO Konjic, civilnih žrtava rata, te građani Konjica okupljeni s raznih strana svijeta.

“Hrvati Konjica dali su nemjerljiv doprinos našoj slobodi danas, braneći svoju slobodu, slobodu hrvatskoga naroda i slobodu BiH. Današnje okupljanje u Konjicu je čin zahvalnosti prema njihovoj žrtvi i opomena da se nikada i nigdje ne ponove takva stradanja”, priopćili su organizatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mišo/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO