Komšić poručio Grabar-Kitarović: Vi ste agresori na BiH, niste nikakav jamac

 

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić sramotno je reagirao na istup predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Mostaru. Izjave Grabar-Kitarović doživio je kao ucjene.

“Nije iznenađujuće ovakvo ponašanje hrvatske predsjednice, koja u Bosni u i Hercegovinu dolazi svako malo prijetiti, ucjenjivati i određivati ono što su unutarnje stvari BiH. Ne treba nas Hrvatska podsjećati da je jedna od članica EU. Nikada nećemo pristati na to da glas svih građana BiH ne bude jednak, odnosno na to što podupirući Čovićeve nemoguće zahtjeve podržavate. To je uostalom u suprotnosti s onim što EU jeste. Neka uvažena predsjednica Grabar-Kitarović izbije iz glave uvjerenje da može ucjenjivati građane ove države, jer ovo nije 1993. godina”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

“Želio bih poručiti gospođi Grabar-Kitarović da se i dalje nastavi miješati u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine. Neka samo nastave da se miješaju u unutarnja pitanja BiH. Neka ne obmanjuju i ne pretvaraju se da njihova podrška rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona s tim nema veze kao ni s opstrukcijom EU puta BiH. Nadam se da će njihovo uvjetovanje skrenuti pažnju mnogo većih geopolitičkih faktora od Hrvatske, koja se srozala na najniže grane još od onog doba kada je bila marionetska država Trećeg Reicha”, kazao je Komšić.

Dodao je kako želi podsjetiti predsjednicu Hrvatske da Hrvatska nije nikakav jamac Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Comments

comments