Svaka prijetnja naoružavanjem i ratom štetna je za državu BiH

 

 

Izvanredno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, čije sazivanje su, zbog, kako su naveli, ratnohuškačkih izjava predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, tražili zastupnici SNSD-a, otkazano je zbog nedostatka kvoruma.

Očekivan bojkot

Kako se i očekivalo, zastupnici SDA i drugih probošnjačkih stranaka bojkotirali su poziv za jučerašnju sjednicu pa je predsjedatelj Mladen Bosić morao otkazati njezino održavanje, piše Večernji list BiH.

U zakazano vrijeme u parlamentarnoj dvorani bili su zastupnici srpskih i hrvatskih stranaka. Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto kazala je kako su izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o namjenskoj industriji u entitetu FBiH opasne.

– Ne vidim ni jednog razloga poslije izjava koje su uistinu ratnohuškačke da svi ne budu odgovorni i dođu na sjednicu. Jedni prijete ratom, drugi strojnicama, a treći naoružanjem i vojnom opremom – rekla je Krišto dodajući kako bi parlamentarna rasprava, prije svega, bila interes BiH te da su oni koji se zalažu za stabilnost, sigurnost i prosperitet BiH trebali doći na sjednicu. Poručila je da nitko ne može polagati pravo na BiH jer ovdje postoje zakoni i Ustav BiH. – Slušala sam izjave Šefika Džaferovića u kojima tvrdi da nije opravdano sazivanje žurne sjednice.

Za Džaferovića nije opravdano i nema utemeljenja ništa za što on ne misli da tako treba. Dakle, poslovnik – to sam ja, Ustav BiH – to sam ja, zakon – to sam ja i država – to sam ja – kazala je Krišto.

Zastupnici SDP-a su svoj nedolazak na sjednicu pravdali time da ne žele sudjelovati u, kako navode, predizbornom igrokazu Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika. Saša Magazinović (SDP) izjavio je kako se u BiH događa “udruženi nacionalistički pothvat” jer nacionalističke stranke pokušavaju skrenuti pozornost s tema koje su životno važne.

“Privatna država”

– Surađivat će, nabacivati loptice i dogovarati se bez obzira na to što u javnosti pokazuju da postoji netrpeljivost među njima – kazao je Magazinović. Predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac kazao je kako Izetbegović i SDA žele napraviti privatnu državu ignorirajući institucije.

– Neodržavanje hitne sjednice poruka je za građane BiH. Smatramo kako se o sadržaju učestalih ratnoprizivajućih poruka Bakira Izetbegovića trebalo raspraviti u Parlamentu i Predsjedništvu BiH – kazao je Košarac.
Američko Veleposlanstvo priopćilo je kako je svako aludiranje na rat neprihvatljivo, dok je OHR poručio da je i suviše provokativne retorike u BiH te da političari trebaju birati riječi.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO