Krist je naša pobjeda

Kada bi ti znao koliko te Bog voli po cijele dane bi hodao klicuci od radosti! Bog nas toliko voli da je dao svoga Sina da umre umjesto nas. Velika promjena se dogodi u covjeku kad shvati kako ga Bog voli. Pavao pise u Rimljanima da je ljubav Bozja razlivena u srcima nasim Duhom Svetim koji nam je dan. I ako smo se dok smo jos bili neprijatelji pomirili s Bogom smrcu njegova Sina, mnogo cemo vise pomireni biti spaseni Kristovim zivotom. Mi cesto razmisljamo na krivi nacin i mislimo kako najprije moram biti dobar da bi me Bog volio, moram zasluziti njegovu ljubav. Tako mi ljudi razmisljamo i druge koje volimo volimo ih jer su nam prijatelji i jer mislimo da su na neki nacin zasluzili da ih volimo. Jedva bi se tko odvazio i za prijatelja umrijeti, a gle, Bog je pokazao svoju ljubav prema nama dok smo jos bili neprijatelji, Krist je za nas umro, da nas spasi od srdzbe Bozje i opravda svojom krvlju. Covjek treba shvatiti neizmjernu Bozju ljubav na krizu i kada znas da si spasen Bozjom miloscu kroz vjeru, a zasluzio si oganj vjecni, sluzit ces Gospodu u ljubavi i zahvalnosti. I tu je sloboda, tu je moc . ljubav, zahvalnost i radost! Tada zapocinje duhovni rast, u istini i ljubavi, proucvanje rijeci Bozje pravilno ju razdvajajuci, suoblicavanje Kristu. Samo ce te Bozja ljubav uciniti novim covjekom.

Mnogi vjeruju da ih Bog voli sve dok ne zgrijese. Bog nas gleda kroz Krista, on u nama vidi Kristovu pravednost. Mnogi ne vole bas ni sebe pa zakljucuju da ih ni Bog ne moze voljeti. Je li Krist umro umjesto tebe zato sto te nije volio? Ili zato sto si ti bio jako dobar? Ako te je volio toliko puno dok si jos bio bezboznik, kako li tek sada kad si opravdan Kristovom krvlju! On svakodnevno odnosi tvoje propuste i slabosti, da ti svaki dan u svjezoj milosti prozivis u njegovoj snazi i pobjedi, Ti si dijete Bozje, dragocjen si u Bozjim ocima, ti si pomiren, otkupljen, umilostivljen, sve ti oprosteno, opravdan, posvecen, razapet s Kristom, mrtav s Kristom i ozivljen s Kristom, uskrsnuo s Kristom, smjesten s Kristom u nebeskim prostorima, subastinik s Kristom, ti si hram Duha Svetog, zapecacen Svetim Duhom za dan otkupljenja, duhovno obrezan, postao novo stvorenje, nazvan svetim, skriven s Kristom, slobodan od Zakona, slobodan od grijeha, izbavljen od vlasti tame, dijete svjetla, izbavljen od gnjeva Bozjeg, predodredjen za zajednistvo u Kristu, predodredjen za slavu, predodredjen za posinjenje, potpun u Kristu, prenesen u kraljevstvo Sina Bozjeg, nebeski gradjanin, podvrgnut provedbi milosti, primatelj Bozje tajne, ti si posuda za plodove Duha Svetog, naoruzan za duhovnu borbu, prihvacen u Ljubljenome, vjecno siguran, obecana ti je nagrada, osnazen Kristovom snagom, ispunjavas Kristovu svrhu, blagoslovljen svim duhovnim blagoslovima u nebeskim prostorima u Kristu! Amen!

Potreban je ispravan odnos s Bogom. To sto si se spasio prije dosta vremena ne znaci da trenutno uzivas u tom bogatom zajednistvu s Bogom. Neka Bog bude prvi na koga mislis kad se probudis i zadnji o kome mislis pred spavanje. O Bogu razmisljaj i tjekom cijeloga dana. Neka je Krist u tvojim poslovima i susretima s ljudima. Pavao kaze: Bez prestanka se molite. Neka je tvoja najveca zelja sluziti i ugoditi Kristu. Jer za sebe nas je stvorio i nemirno je srce nase dok se ne smiri u Njemu. Zato trebam jako zajednistvo s Njime. Bog nas je stvorio sa zeljom da provodimo vrijeme s Njim. Otac uziva kad ga djeca traze, pitaju za savjet, za mudrost, za vodstvo, vjeruju rijeci njegovoj, vole ga iznad svega, i kad padnu i udare se On ih digne, njegova je milost nova svaki dan. Bog ce zavrsiti djelo koje je zapoceo u nama do dana Krista Isusa.

Prestani pokusavati vlastitom snagom funkcionirati. Budi kao malo dijete, dopuzi do Ocevog krila i dozvoli mu da te vodi snaga njegova. Ne mozes ljubit Boga svim srcem, umom i duhom svojim, ni hodati u vjeri i pobjedi ako mu najprije ne dopustis da On voli tebe. Svi blagoslovi koje imas trcat ce za tobom kada zivis u toj ljubavi i zajednistvu, obozavati ces Boga i njegovu rijec, zudit ces za njom, imat ces duhovni rast, pobjedu i radost!

 

Glory Kristo/ Hrvatsko nebo

4. Travanj 2018.

Comments

comments