ČOVIĆ: Mala je mogućnost da će doći do izmjena Izbornog zakona

 

 

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH predsjednik ove stranke i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je kazao da se danas raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji te izbornom programu HDZ-a za listopadske izbore.

 

“Mi izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti, iako nam je ostalo vrlo simbolično vrijeme. Kada SIP raspiše izbore, završavamo priču o Izbornom zakonu, tako da nećemo dopusti da netko špekulira da ćemo u listopadu promijeniti Izborni zakon. Ako već nismo potrebne promijene napravili u prošloj godini, onda do kraja travnja i par dana svibnja treba uraditi ono što se može uraditi. Ako ima volje, mišljenje je da imamo i sada dovoljno vremena”, kazao je Čović, prenosi Klix.ba.

Predsjednik HDZ-a je kazao da gledajući kako se politički subjekti ponašaju u posljednje vrijeme, da je mala mogućnost da će doći do izmjena Izbornog zakona.

“HNS se što se tiče Predsjedništva i Doma naroda jasno odredio oko legitimnog predstavljanja i to je nešto što druge strane moraju znati”, još jednom je naglasio Čović.

Sastanak s predstavnicima međunarodne zajednice oko promjena Izbornog zakona nije još održan zbog tehničkih razloga. Kazao je kako je telefonski razgovarao s veleposlanicom Cormack i naveo ako zaista ne dođe do promijena Izbornog zakona da će svi biti gubitnici, a BiH najveći.

“Rekao sam veleposlanici da sam 24 sata na dispoziciji, ako je zaista želja da se nešto napravi”, izjavio je Čović.

Čović je između ostalog komentirao i pregovore oko Mostara, naglasivši kako taj grad neće biti izuzetak u odnosu na bilo koju sredinu.

“Mostar neće biti grad slučaj bez obzira koliko to netko želio. Imamo odluku Ustavnog suda i nju je dovoljno ispoštovati. Oko drugih tema koje neki žele otvarati mogu reći da nećemo dopustiti da Mostar bude grad slučaj”, kazao je Čović.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO