Opravdani Božjom milošću

Kada postajemo opravdani u Kristu, kad smo povjerovali ili na kraju našeg života?

(Rimljanima 5:1) Opravdani dakle vjerom, mir imamo s Bogom po Gospodu našemu, Isusu Kristu:

(Rimljanima 4:4,5) A onomu koji radi plaća se ne računa po milosti, nego po dugu. Onomu pak koji ne radi, a vjeruje u Onoga koji opravdava bezbožnika, njemu se vjera njegova uračunava u pravednost.

(Rimljanima 3:24-26) A opravdani smo besplatno njegovom milošću kroz otkupljenje koje je u Kristu Isusu: njega je Bog postavio da bude pomirilištem kroz vjeru u njegovu krv, da obznani svoju pravednost za oslobođenje grijeha koji su učinjeni prije u doba Božje strpljivosti; Da obznani, ja kažem,sada njegovu pravednost: da je pravedan i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa.

(Efežanima 1:13) U kojega ste se pouzdali i vi, nakon što ste čuli riječ istine, evanđelje svoga spasenja, u kojemu ste, nakon što ste povjerovali, i zapečačeni svetim Duhom obećanja,

(Titu 3:5-7) on nas je spasio, ne po djelima pravednosti koja smo mi učinili, nego po svom milosrđu: pranjem regeneracije i obnove po Duhu Svetome, koga je izobilno izlio na nas po Isusu Kristu našem Spasitelju, da opravdani njegovom milošću, u skladu s nadom, budemo baštinici vječnoga života.

(Rimljanima 8:31-34) Što ćemo onda reći na ovo? Ako je Bog za nas, tko može protiv nas? Onaj koji ni vlastitog Sina nije poštedio, već ga je predao za sve nas, kako nam onda neće s njime sve darovati? Tko će podići optužbu protiv izabranika Božjih? Bog je onaj koji opravdava. Tko osuđuje? Krist je umro, štoviše i uskrsnuo, on je i zdesna Bogu, on i posreduje za nas.

 

Petar Bradvić /Hrvatsko nebo

11.Veljača 2018

Comments

comments