Rudi Tomić: Poštovana Predsjednice RH, ne iskazujte čast nedostojnima!

 

Djelujte danas na način da se sutra ne morate sramiti.

(Sv. John Bosco)

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala je predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u službeni posjet Hrvatskoj, kako je priopćeno iz Pantovčaka: ”zbog dobre vjere u obostranu želju za nadilaženjem prijepora i događaja koji nas drže taocima prošlosti.”

Prošle godine (04.10.2017.) Predsjednica je odgodila dolazak predsjednika Srbije ”jer najnoviji razvoji događaja i ozračje ne pridonose izgradnji međusobnog povjerenja” rečeno je tada u priopćenju.

Za dobre odnose sa Srbijom do dan danas nije bilo pogodno vrijeme, niti povoljne prilike, ipak Vučić je ponovo pozvan da dođe u Zagreb (12.02.2018.) iako je ovo najgore vrijeme za ”izgradnju međusobnog povjerenja” , a Vučić je nedosljedna osoba u svako doba.

Vučić se odazvao i izjavio kako je to za Srbiju ”veoma važan poziv iz Zagreba” i da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima srpske zajednice (Pupovcem) i da će ”posjetiti ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj danas.” Vjerojatno će posjetiti i četnike u Glini, kojima je održao govor 20.03.1995. godine.

Dok se Vučić sprema na put u Zagreb, njegov ministar vanjskih poslova Ivica Dačić telali (izvikuje ”novosti”) na izložbi ”Jasenovac – pravo na sjećanje” u prostorijama UN u New Yorku, gdje na najprovokativniji mogući način blati hrvatski narod s lažima o ”pokolju srpske i židovske nejači” u Jasenovcu.

Uzalud su svi povijesni dokazi o logoru u Jasenovcu, kao i brojne knjige hrvatskih i stranih znanstvenika, čak izvješća preživjelih zatočenika u logoru Jasenovcu, koji su dali svoje vjerodostojne iskaze. Srbijanski šovinisti ne uzima činjenice u obzir, nego i dalje sustavno šire laži s izmišljenim brojem ubijenih ”nevinih srpskih žrtava” u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj:

Nema države na svijetu u kojoj Srbija nije prikazala Hrvatsku ”zločinačkom državom”; nema niti jednog međunarodnog foruma na kojem srpsko predstavništvo ili ”znanstvenici” nisu, isto tako, prikazali Hrvatsku ”žarištem zločina” u Europi. Na taj način Srbija želi ostvariti svoje šovinističke interese u Hrvatskoj niječući slobodu hrvatskog naroda. Primjera radi – Stevo Đurašković (Srbin) docent na zagrebačkom (Hrvatskom sveučilištu) Odjelu političkih znanosti, u razgovoru sa zagrebačkim (četničkim)”Novostima”(Srbobranu) konstatira: ”Hrvatska država je neuspješan politički projekt.”

Kako je uopće predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla na ideju da pozive na Pantovčak četnika Vučića odmah nakon njegovog sastanka s turskim ”Sultanom” Erdoganom i bosanskim ”Turčinom” Izetbegovićem u Istanbulu? Možda je to pravi razlog Vučićevog dolaska u Zagreb? Vjerojatno su ova trojica istomišljenika smislili (ujdurisali) podvalu, ali svjesni da sjede na ”staklenom tronošcu”, jer za utemeljeno bilo kakve Unije na Zapadnom Balkanu – ne može se ostvariti bez Hrvatske. Ne može također ni šest balkanski država u Europsku zajednicu bez suglasnosti Hrvatske. Dakle, europski ključ za ulazak država Zapadnog Balkana u EU u hrvatskim je rukama.

Nije tome davno (08.11.2017.) kada je Predsjednica kritizirajući Vladu i iz Pantovčaka poslala poruku: ”Treba nam politička vizija i odlučnost, hrabrost, otpor populističkim politikama i nepopuštanje pred ucjenama.”

Ako je Predsjednica vođena izrečenim principima, ovo nije najsretnija odluka pozvati Vučića u posjet Hrvatskoj i vjerojatno (ne)znajući dovodi u pitanje državničku vjerodostojnost (credibility), jer će njezinu dobrosusjedsku gestu mnogi uzeti kao saginjanje pred Srbijom koju su Hrvati pobijedili u svim ratovima.

U ovim specifičnim okolnostima razgovarati sa Srbijom, hrvatskim stoljetnim neprijateljom, jedino može Hrvatska državotvorna vlada (ne vlada u kojoj Pupovac vlada), koja ima vojnu snagu za obranu hrvatskih državnih i etičkih granica; koja ima snagu pohapsiti ratne zločince, četnike, veleizdajnike (petokolonaše) i kriminalce u Hrvatskoj i iseliti ih na Goli otok.

S takvom državotvornom vladom u Hrvatskoj ne bi Srbija svake godine imala inflaciju srpske i židovske ”nejači” u stotinama tisuća u Jasenovcu; ne bi Srbija držala Vukovarsku adu; ne bi Crnogorci svojatali Boku i ucjenjivali za Prevlaku; ne bi Slovenci gonjali hrvatske ribare u hrvatskom Piranskom zaljevu; ne bi bosanskohercegovački muslimani (Bošnjaci) uvjetovali gradnju Pelješačkog mosta – ni bi onda ni Bog digao ruke od Hrvatske!

Sramim se srama Vlade u Hrvatskoj

Nisam jedini Hrvat koji se sramim predstavnika Vlade u RH, hrvatskih predstavništava u svijetu, političkih stranaka,(ne)kulturnih društava ”kulturnih” predstava. Iznenadila nas je lošim odlukama i naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na koju smo se zaklinjali u dijaspori da će ona biti hrvatska Margaret Thatcher. Poštovana Predsjednice, nije još kasno… ako i dođe do sastanka s Vučićem i Pupovcem, neka Vaše riječi budu načelne i odlučne.

Hrvatsko političko vodstvo imalo je ovih dana jedinstvenu priliku da se ugledaju na predsjednika SAD Donald J. Trumpa, koji je na svjetskom gospodarskom forumu u Davosu (Švicarska) održao govor stoljeća, u kojem je predstavio Ameriku cijelom svijetu, a sukladno tome ukazao je nazočnim državnicima kako trebaju voditi brigu o svom narodu, o svojoj državi i svojim državnim granicama. Isto kao što on to čini riječju i djelom doma i u svijetu.

Predsjednik vlade Andrej Plenković, upitan za mišljenje o govoru predsjednika SAD Donald Trumpa, ocijenio je – očekivanim: ”On što se kod njega osjeća jest da je došao iz poslovnog svijeta i da razumije što tom svijetu prije nije odgovaralo i što treba popravit…, i prilagođavanje američkog predsjednika na globalne okolnosti”, rekao je Plenković.

Plenković u Davos i Plenković iz Davosa bez da je bitno naučio! Dok predsjednik Trump šalje poruke svijetu – ”America first” (Amerika na prvom mjestu), a Amerikancima govori: ”…, we must embrace our values and love our country.” Plenković govori o američkom ”prilagođavanju globalizaciji.”

Plenkovićev prioritet bio je razgovara s Boykom Borisovim premijerom Bugarske, koja trenutno predstavlja EU: ”kako zajedničkim naporima pomoći ovih 6 država u našem susjedstvu da ispune ciljeve i približe se ulasku u EU”, a to se odnosi na Srbiju, Albaniji, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Makedoniju. Plenković je također naglasio, da će Hrvatska predstavljati Uniju polovicom 2020. i ”želim da pitanje proširenja bude jedno od prioriteta.”

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je veoma značajan govor u Europskom parlamentu u Strasbourgu (06.02.2018.) na pet jezika s čime je pokazao da je Europejac kome nema premca u Europi. Na žalost ne može se reći da je u toj mjeri Hrvat kojem nema premca u Hrvatskoj. Plenkovićeva djela govore na sav glas i na svim jezicima, kako je kaotično gospodarsko, političko, kulturno i državotvorno stanje u Hrvatskoj.

Hrvatski narode probudi se i – pobuni se!

Nakon uspostave samostalne, slobodne i demokratske Hrvatske države, koju je hrvatski narod s mukom oslobodio od više brojnih neprijatelja, euforija domoljublja u Domovini i hrvatskoj dijaspori mogla se osjetiti i vidjeti ne samo na ljudskim obrazima nego i u oblacima. Ali, kada su na vlast došle ljudske spodobe iz poraženog režima i države, onda su ”kola krenula nizbrdo” i što dalje to sve gore.

Stari partizani su otišli, oni koji nisu već umrli, muče se sa životom, jer ih progone zločini koje su počinili, neizlječive bolesti i starost. Mnogi će umrijeti nekažnjeni za zlodjela, ali u pravednoj državi (koju ćemo uskoro imati) i mrtvima se sudi.

Dolaze partizanski, komunistički, jugoslavenski i četnički potomci na vlast – plodovi otrovnog stabla, koji nisu ništa manje antihrvatski od svojih roditelja, stoga je teško predvidjeti bolju budućnost u RH. Ostala su također diljem Hrvatske obilježja zločinačkog režima, spomenici komunističkim i četničkim krvnicima, koje hrvatska djeca gledaju svakodnevno i u tom se ozračju odgajaju. Narod (građani) čitaju antihrvatski tisak, gledaju antihrvatske programe na (ne)hrvatskim TV kanalima, slušaju se srpske, muslimanske i američke pjesme. ”Ljudi se čude kako je notorni, bezvezni i prijetvorni prilivoda Đorđe Balašević mogao napuniti Arenu. Nema tu čuđenja. Mi smo još uvijek onaj narod koji je sposoban dva puta izabrati Mesića za predsjednika. A načelo je isto: ”on je zabavan” (Ike Mandurić)

Srpska manjina, bolje reći četnik Milorad Pupovac, drži Vladu u RH u svojim rukama. Ako, ”ne daj Bože”, Plenković stane Pupovac na kurije oko – pade Vlada, pade Sabor i narod će imati priliku na novim izborima izabrati hrvatske zastupnike koji nemaju natruhe jugoslavenskog, komunističkog, četničkog, veleizdajničkog i kriminalnog – smrtnog grijeha.

Ali neće Pupovac rušiti vladu u kojoj on vlada, ne pogotovo kada dolazi vojvoda Aleksandar Vučić u Hrvatsku, gdje će kao i njegovi predšasnici, politički čelnici i vjerske poglavice koji dolaze iz Beograda, tražiti da se Hrvatska ispriča za ”zločine” iz II. Svjetskog rata, te da se poboljša položaj ”ugroženih Srba” u Hrvatskoj.

Nacionalne manjine u Hrvatskoj, kako je nedavno izjavio ustavotvorac Ustava Vladimir Šeks, ”imaju takav status i položaj u pogledu svojih političkih, kulturnih i svih drugih prava, u obrazovanju, znanosti, jeziku, kao što nema nijedna manjina u bilo kojoj državi u Europi”, zahvaljujući Šeksu. Nigdje u svijetu nacionalne manjine nemaju svoje političke stranke – samu u Hrvatskoj! Gdje u svijetu jedna slobodna država isplaćuje mirovine vojnicima neprijateljske države koju je pobijedila u ratu, kao i odmetnicima koji su počinili zločine u njihovoj državi? Samo u Hrvatskoj!

Hrvatska ima dug: 291.629.290.053.07 kuna; rođenih:33.796: umrlih: 50.191. iseljenih: 36.435. (direktno.hr). S druge strane iz Srbije dolaze u Hrvatsku – i ostaju, kupci i radnici, koji kupuju sa Sorosovim novcima hrvatske hotele i nekretnine u Dalmaciji i Istri, a hrvatsku mladež voze hrvatski autobusi u Njemačku i druge europske zemlje na pečalbu. Curavinus Babylonem, et non est sanata(Liječili smo Babilon, ali nije izliječen.)

Za ovakvu rasipničku i antihrvatsku Vlast u Hrvatskoj nije nitko izuzetan, a najodgovorniji su oni koji su izabrani da upravljaju državom (Plenković i HDZ), kao i oni koji su takve birali ili su bojkotirali izbore.

 

Narod u kojem ne vladaju ljudski i Božji zakoni vladat će tiranin.

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo

Comments

comments