MOSTAR: Ministar Soldo i branitelji potpisali ugovore o dodjeli sredstava za zapošljavanje

 

 

Ministar za pitanje branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Oliver Soldo potpisao je u petak u Mostaru ugovore s predstavnicima trinaest braniteljskih zadruga o dodjeli novčane potpore za otvaranje radnih mjesta na području te županije, prenosi Večernji list.

 

Prema potpisanim ugovorima, zadruge će dobiti ukupno 68.620 maraka. Od tog iznosa, osam zadruga dobit će 48.000 maraka za stvaranje novog finalnog proizvoda, trima zadrugama dodijeljeno je 16.620 maraka za nabavku opreme, dok su dvije zadruge dobile su po 2000 maraka za osnivanje.

Po riječima ministra Solde, time je uspješno završen četverogodišnji program Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ u sklopu kojeg je dodijeljeno ukupno 194.549 maraka. Govoreći o rezultatima tog programa, kazao je kako su 2014. godine zatekli tri registrirane zadruge, dok danas postoji 21 zadruga te 171 zadrugar s braniteljskim statusom.

– Ovim četverogodišnjim programom htjeli smo postići kvantitetu, omasoviti i promovirati zadrugarstvo. U tom razdoblju potpisali smo ugovore o suradnji s Agromediteranskim fakultetom mostarskog Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilište u Mostaru – istakao je Soldo.

Organizirano je i nekoliko radionica na kojima su se zadrugari mogli educirati, a u nidućem razdoblju plan je s kvantitete preći na kvalitetu, najavio je Soldo.

– Nastojat ćemo približiti zadrugare tržištu tako što ćemo pokušati uspostaviti kontakte s gospodarstvom, gospodarstvenicima te s javnim ustanovama koje su spremne otkupiti proizvode zadrugara ili ciljano dati zadrugarima što da oni proizvode za njih – poručio je Soldo.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO