Izborni zakon? Nek’ se sad malo drugi sekiraju

 

Nije Kolinda bezveze, ‘nako, išla kod Erdogana. Kad je čula da mu je Alija Bosnu ostavio u amenet nije vjerovala, ali kad je ljetos to i Bakir potvrdio nije bilo dvojbe. Zašto razgovarati s sultanovim  potrčkom, kad mogu sa sultanom osobno- pomislila je. Spakirala kofere i – pravac Ankara.

Sarajevo se plaho unervozilo. Izgrdiše i nju i Erdogana. Za nju rekoše da je Tuđman u suknji, a za Taipa da ima i vlastitih problema, izoliran od Europe vele da je i da se ne mješaju u unutarnje stvari beiha. ‘Ko, biva, pustite vi nama naše Hrvate da im građanski jaram stavimo pa ćemo s takvom Bosnom u Europu.

Bezveze suljagići pjenili. Pa nije Bakirov predsjednik veslo sis’o, niti mu je Hrvate mater rodila pa da se on za njih zauzima. Osim toga što bi se “prvorazredi muslimanski lider” mješao kad njegov bosanski vezir Bakir radi sve kako ga je još Davutoglu neosmanskoj politici podučio. A zna li kuda će to Bosnu odvest’? E, to je drugo pitanje.

A Hrvati? Zapeli za taj Izborni zakon, k’o da im je rod rođeni. Sekiraju se, upozoravaju: ne izmjenili se- cijela BiH naći će se u blokadi, zahvatit će je mostarski sindrom, nastupit će anarhija, raspast će nam se država- zapomažu. K’o da im je jedina.

A “probosanske snage”, ni političke, ni medijske ni akademske ni briga nije. Još tu hrvatsku sekiraciju za državom fašizmom, aparthejdom i raznim uvredama i pogrdama nazivaše. A BiH im vele jedna i jedina- druge nemaju.

E pa kad je tako, hrvatski političari, ako pameti imaju, više prstom neće mrdnuti da se popune rupe u Izbornom zakonu.

Kad se Bošnjaci ne sekiraju za jedinom im državom, zašto bi Hrvati? Nek’ se raspada. Samo neka jarma na svoj narod ne daju stavljat.

I samo opušteno.

A Kolinda? Nek ona i dalje lobira po svijetu- valja njoj poene skupljati na brizi za svoje sunarodnjake i za BiH- za još jedan mandat na Pantovčaku. /

 

Milan Šutalo/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Comments

comments
 • Filip

  Gesta za divljenje!

  U sinoćnjoj utakmici Barcelone i Celte dijete Herceg-Bosne Ivan Rakitić postigao je gol kojeg je proslavio pozdravljajući heroja Herceg-Bosne generala Praljka.

  Ivane, imaš lajk do neba!

  P.S
  kada otvorite video moguće je pogledati ga tako što u donjem desnom kutu kliknete na mjesto gdje piše youTube.

  https://www.youtube.com/watch?v=rXtRubM76QQ

  • Mrga

   Ma jel to sigurno to značilo, zašto nije pogledao put neba, zašto se nije prekrižio?

   • Filip

    Iskreno receno ne znam. Moze biti kako uopce nije mislio na naseg generala, a opet mozda i jeste ali zbog strogih FIFA i UEFA pravila (suspenzija) i nije mogao biti odredjeniji.

    Meni osobno ova Rakiticeva gesta ucinila se zgodnom prigodom za motivaciju hrv. domoljuba i “sekiranciju” neprijatelja 🙂