Mrtav za tijelo a živ za Boga u duhu

 

Kad kršćanin hoda u Duhu on živi iznutra prema vani, iz nevidljivog u vidljivo, iz vjere nasuprot okolnostima, podlaže se Kristovom autoritetu i hoda u vjeri. To čini u ljubavi i zahvalnosti radujući se u Gospodinu. Kada hoda u tijelu on se oslanja na svoja fizička čula, on upija iz vana prema unutra sve što se događa, i to što vidi i čuje vani izaziva u njemu reakciju kojom po tijelu djeluje.

Uprimo pogled na Isusa Krista, da u Duhu hodamo, u vjeri, punimo se rijećju Božjom da jačamo u duhovnom rastu, i tada nam hod u Duhu postaje prirodno djelovanje, dobijamo bitke i donosimo plod Bogu. Mi smo po Gospodinu Isusu Kristu primili slobodu i sve duhovne blagoslove.

Duh daje život, nema razočarenja, ne vuče stvari iz prošlosti, nema praznine. zahvalno srce zahvaljuje na svemu. Zahvaljujte za sve što imate, zahvaljujte za spasenje, zahvaljujte na tom daru koje ničim nismo zaslužili. Zahvaljujmo što smo djeca Božja. Zahvaljujmo Gospodinu našemu Isusu Kristu što možemo moliti u njegovo ime, što možemo biti u Božjem prisustvu. Što smo više zahvalni, više smo radosni, ispunjeni i zadovoljni.

Doista pomno promotrite Krista koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da premoreni ne klonete duhom. Kad u Duhu hodimo odbacujemo vodstvo tijela i u radosti crpimo vodu sa zdenca spasenja. Žedan si? Dođi Bogu u molitvi i pij. Krist je imao u Ocu toliko radosti prije raspeća da ju je podijelio nama: Dajem vam svoju radost da bi vaša radost bila potpuna.

Radujmo se uvijek u Gospodinu, prihvaćeni, osnaženi njegovom snagom ispunjavamo njegovu svrhu. Fokusirajmo se na to jer smo djeca Božja koja će provoditi cijelu vječnost u nebeskom okruženju u slavi kakvu ne možemo niti zamisliti. Radujte se u Kralju Gospodinu našem Isusu Kristu i vaša će se čaša prelijevati, sa ljubavi, sa mirom, sa ispunjenošću, to je sigurno! U Isusovo ime, Amen!

Jest, i svi oni koji hoće
živjeti pobožno u Kristu Isusu, 
bit će progonjeni,
a zli ljudi i zavodnici 
napredovat će iz zla u gore,
zavodeći i biti zavođeni.
(2.Tim 3:12-13)

 

Glory Kristo/ Hrvatsko nebo

08. Prosinac 2017.

Comments

comments