I.Botica: Specijalni rat, predstanje stvarnog kaosa

 

 Slijedom događaja koji neupitno upućuju na možebitni sukob u širem području novonastalih država na teritoriju nekadašnje Jugoslavije, Republika Hrvatska se može i mora othrvati tom višegodišnjem tempiranju ovakvog stanja.

Raznorazni medijski spinovi i paraobavještajna pomedatanja koji  svoje krakove podastiru i uvlače u sve pore hrvatskog društva, radeći pri tom ideološko medijsku zbrku stvaraju jednu podlogu za nove sukobe.

O kakvim snagama se tu radi?

Riječ je o dobro umreženoj paraobvještajnoj strukturi koja ima za cilj zadržati latentni pritisak na službenu vlast u RH podastirući poluinformacije i laži, usmjerene na dodatno potkopavanje institucija jedne suverene države. Pri tomu se ne biraju sredstva i na udaru se nalaze ne samo predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nego i sam ministar obrane Republike Hrvatske te legendarni ratni zapovjednik, general-bojnik Damir Krstičević. Razvidna je ta sveukupna pompa koja pripremjući jedan teren, uvodi u svoj način i metodu djelovanja, alegorijsku i stvarni slijed događaja iz naše bliže prošlosti. Dodatno začinavajući slijed stvarnih događaja i ljudi jednim lažnim prikazom o možebitnoj krivnji tadašnjeg  a slijedom događaja i trenutnog vodstva. Ovakvo smjernice specijalnog rata ide u smjeru stvaranja kaotičnog  stanja na teritoriju RH, a slijedom toga i prenošenje takvih metoda u susjednu BiH.

To sveukupno daje novo svjetlo nedefiniranog, neudlučnog i nesigurnog stanja u Bosni i Herecegovini.

RH treba podvuči oštru crtu prema svim oblicima specijalnog rata usmjerena na ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Ne dozvoliti ni pod koju cijenu cijepanje ili moguću realizaciju dualnog, vojno – političkog puta kakvog smo imali na samim početcima Domovinskog rata uzrokavnog srpskom agresijom početkom devedesetih godina prošlog stoljeća!

Na takav način razjedinjeni mi postajemo jedan laki plijen i nismo u stanju se izboriti za ona prava kojima kao konstituitivni narod vape Hrvati u BiH.

Ivan  Botica /Hrvatsko nebo

Comments

comments
 • N K P

  Jedan od kljucnih problema je sto se u RH ne zeli prihvatiti kako hibridno djeluju i Muslimani/Bosnjcai, Uigrano, dobro opremljena i izadsno financiriana AID skupina s raznim vanjskim cimbenicima.Sve dok je to tako i dok se ne pocne aktivno djelovati prema tim izvorima napada, ne mozemo ocekivati nikakav napredak. Djelovati i prema Srbima ali trenutno su jaci napadi od Bosnjaka.

  Uz to, apsolutno nepoznavanje stvarnog stanja. Pitajte bilo koga sto zna o Odluci Ustavnog suda glede Ljubiceve apelacije?! Odluka Ustavnog suda za Mostar?
  Pitajte tko zna za nametnutne amandmane kojima su dekonstituirani Hrvati? – Vecina ce odgovoriti kako su za to krivi Covic i Ljubic jer su kriminalci. Totalna amnestija Muslimana i Visokog predstavnika koji provodi americku politiku. Za platformu? – Odgovor ce opet biti da su krivi kriminalci iz HDZ. Za Komsica? Pa naravno kriminalni HDZ. I tako u nedogled.
  Ne znaju se tocne informacije ali zna se kako je za to kriv HDZ.Koji sada ima presudu da je zlocinacki! Sto je na tragu vecinskog misljenja u HR o HDZ BiH.
  Bez namjere da ih eskulpiram za njihove propuste, ali ne mogu biti krivi za nesto sto nisu. A buduci po haskoj presudi jesu krivi za ono sto nisu, tako su i ovdje. Godinama se sotoniziraju kao stranka.

  • Filip

   Iz konstruirane haaske optuznice i presude, kao i na temelju medijskog podmetanja – poglavito antifa i dodrinaski mediji, plus susjedstvo i strani Sorosevi – nije cijeli hrvatski narod zlocinacki.

   UZP je samo domoljubni dio hrvatskog naroda.

   • N K P

    A ne, ne, ne!
    I na njih se odnosi. Iako su aktivno, sto pasivno, doveli do ovoga.

    • Filip

     Daj Bože.
     Iz tvojih usta, Bogu u uši.

 • Filip

  Krenulo je!
  Još se mastilo nije ni osušilo na presudi suda koji je ustvari UZP, a u HR antifa je krenula u akciju.

  Za koji dan više neće važiti istina o velikosrpskoj agresiji na HR nego će biti preinačena u građanaski rat.
  ———————————————————————————————————————
  Analiza “povjesničara” u Globusu

  JE LI NORMALIZACIJA POSTALA NENORMALNA Koliko će vode proteći Dunavom prije nego što tri susjedne države postanu istinski prijateljske zemlje

  AUTOR: Vlado Vurušić
  OBJAVLJENO: 04.12.2017. u 22:41

  https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/je-li-normalizacija-postala-nenormalna-koliko-ce-vode-proteci-dunavom-prije-nego-sto-tri-susjedne-drzave-postanu-istinski-prijateljske-zemlje/6811392/

  • N K P

   NOBILO: “”Istina je da Hrvatskoj ovom presudom nije presuđeno i na osnovu ove
   presude niko ne može dobiti ništa. Ali, u ovoj presudi je utvrđen
   međunarodni oružani sukob u kojem je druga strana Hrvatska. Utvrđeno je
   da je HVO bio agent Hrvatske, pod zapovedništvom Hrvatske i borio se za
   državne interese Republike Hrvatske”,

   Slaže se da bi sve to moglo da bude problematično,…..

   Nobilo napominje da je to stav politike HDZ-a koji je na vlasti i da u
   takvoj političkoj situaciji neće biti lako nametnuti taj pravni
   standard.

   http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/2961857/nobilo-hrvatska-treba-da-odgovara-za-stetu-koju-je-nanela-hvo-ili-herceg-bosna-.html
   _______________
   Dakle, Prvo navodi istinu, a onda

   bit je “kako treba nametnuti STANDARD”.

   U ovom bi opet mogao odigrati ulogu i Bozanic s nekom novom krilaticom a la “grijehom struktura”.
   Ah da, Crkva je uz nas, ne smije se nista reci protiv velikodostojnika koji su aktivno doveli antihrvatske elemente na vlast i omogucile ovo sto danas imamo.

   • Filip

    Ante Nobilo,
    zaslužio je čast vlastitim rukama obnoviti Goli otok, i tamo do kraja života uživati.

    Danas antrikristi, kolonijalisti, libertijanci i osdala bagra inače nameću standarde.

    • N K P

     Veca odgovornost je na narodu koji je prihvatio tezu kako je Tudjman dijelio BiH. Mjesecima smo upozoravali na to, kvazi desnica je to prihvatila kao fakt. Nesposobna vidjeti cinjenice i stvarno stanje onoga sto se dogadjalo ovdje.
     Nisu Mesica birali vanzemaljci, vec HRVATI! Kao i Josipovica.
     maloprije procitah komentar na Kamenjaru kako je on morao suradjivati sto nije istina.
     Prema ustavnom takonu o suradnji s Medjunarodnim sudom za bivsu Jugoslaviju, sva suradnja je MORALA ici preko VLADE RH. Ali naivni desnicari i sada ga pravdaju jer eto postoji tamo neki zakoni pa je on morao suradjivati.
     Povraca mi se na desnicare u RH!!

     • Filip

      Ta desnica na koju smo upozoravali je ustvari desanka šakić u ruci hrv. neprijatelja.

     • N K P

      Oni su pravi a mi krivi. I dan danas.