Rudi Tomić : Hrvati – sramite li se?

 

 

”Mi Hrvati imamo dvije mane, iz kojih izvire sva naša narodna nesreća: mi svakome vjerujemo bez da premišljamo i lako zaboravljamo krivice koje nam drugi učine.” (Ante Starčević)

 

Sram je neugodan osjećaj što ga uzrokuje vlastita pogreška, nedostojno ili nemoralno ponašanje osobe ili naroda. Neugodno je ustvrditi da u Hrvatskoj, nakon 22 godine oslobođenja od velikosrpstva, četništva i jugoslavenstva, imamo i danas u RH velikosrpske ustanove, četničke spomenike, srpsku četničku (pravoslavnu) crkvu, četničke novine i portale; jugolsavenske institucije, jugoslavenske udruge, jugoslavensku vladu, jugoslavenske gradonačelnike i župane, jugoslavenske novine i novinare, jugoslavenske TV postaje i – četnika Acu na NU2; trgove i ulice s imenima Tita, zločinaca četnika i partizana koji su izvršili masakr hrvatskog naroda od Bleiburga do Jasenovca.

Osramoćeni su glasači HDZ-a  izborom Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade jer  je uveo Dapčević-Pusićevu HNS-u, Pupovčeve četnike i eksentrične manjince, a istjerao hrvatske domoljube i branitelje iz HDZ-a, iz Vlade i iz  Sabora. Opera et impensa periit!   

Izbori u RH su farsa

Kristina Ikić-Baničak

Sisački biskup mons. Vlado Košić pozvao je vijernike da u drugom krugu izbora ne glasaju za Kristinu Ikić-Baničak, sisačku gradonačelnicu koja diskriminira katolike u gradu; ”ona je izbacivala s posla naše vjernike, ona je zabranila vjerski odgoj  u gradskim vrtićima, ona je uskratila svaku potporu našem vjerskom vrtiću, što je jedinstven slučaj u Hrtvatskoj. Ne glasajte za ovu SDP-ovku, ona je protiv Crkve, vjere i Hrvatske.”, bila je poruka biskupa Košića.

Unatoč očitovanja biskupa mons. Košića, Ikić-Baniček je slavila  pobjedu za još jedan mandat gradonačelnice u Sisku!? Sisak je jedan od većih industrijskih gradova, s 50.000 stanovnika, gdje su glasači u koaliciji: SDP, Laburisti i HSS Braća Radići izabrali antikrsta/partizanku Ikić s 55,80 posto glasova, dočim protukandidat HDZ-a, HKS-a, HSLS-a i HSP AS-a Franjo Šaban ostao je s 41,72 posto glasova. Sisačke ”vjernike” i ”državotvorne” Hrvate stići će Božja kazna, jer su umjesto dobra izabrali zlo – sotonu Ikić, odnosno najbolje od najgorega.

Marko Skejo, ratni zapovijednik IX. bojne HOS-a

Novi gradonačelnik Knina Mate Jelić, koji je pobjedio na izborima kao ”nezavisni” kandidat,  uoči proslave Oluje pozivao je Srbe da se vrate ”ovo je njihova domovina i djedovina, poklonio bih se srpskim žrtvama.” Ali zabranio je nastup hrvatskom branitelju Marku Perkoviću Thompsonu na proslavi 22. obljetnice Oluje u Kninu (05.08.2017.) jer njegova pjesma počima sa – Za dom spremni! Ne samo to, nego su u Kninu uhićeni HOS-oci koji su dotukli Arkana i legiju u Škrabnji. Crvene baretke se nikad više nisu vratile u Hrvatsku.Među uhićenima bio je i Marko Skejo, ratni zapovijednik IX. bojne HOS-a. Ta ratna postroja  sudjelovala je u presudnim bitkama za obranu hrvatske, a najpoznatije su bitke za Škrabnju i obranu Srđa u Dubrovačkom zaleđu (maxportal).

Dr. Josip Stjepandić

Dr. Josip Stjepandić kaže: ”Kad je moj imenjak Šimunić bio onako bezdušno kažnjen, napravio sam dubinsku analizu problema. Počeo sam se zanimati najprije za europske dimenzije tog pozdrava (Za dom spremni). Ubrzo sam utvdio da je to  zapravo svjetski mainstream: od Švedske do Kameruna, od Kolumbije do Kine i Japana. Gdje god sam postavio to zapravo glupo pitanje, dobio sam  inkluzivan odgovor. Da, mi smo za dom spremni. A zašto pitaš nešto što je samo po sebi razumljivo?”  Dr. Stjepandić u pismu (21.06.2017.) predsjedniku Vlade Andreji Plenkovicu poslao je na originalnim jezicima kako su narodi za dom spremni dati svoje živote, što je hrvatski narod dokazao mnogo puta u svojoj povijesti, posebice u prošlom stoljeću. Pismo je također u cijelosti objavljeno u mnogim hrvatskim portalima.

Ovaj sramotni događaj ostavio je crnu mrlju na Vlast i ministra obrane, jer je policija hapsa hrvatske branitelje i osloboditelje, koji su došli sa svojim znakovljem i odličjima da proslave Oluju za koju su oni dali najveće žrtve, a mnogi i živote. Ovako nešto se nije nigdje dogodilo u svijetu, da su osloboditelji uhićeni i s lisicama na rukama odvedeni u policijsku postaju. Bilo je, kako pišu u tisku, više od osam tisuća nazočnih domoljuba na proslavi u Kninu i pustili su da se uhite HOS-ovci, jer na njihovom označju piše – Za dom spremni. Ni Svevišnji vam neće oprostiti ovaj propust!

Thompson je u Slunju na proslavi Oluje okupio oko 50.000 razdragane hrvatske mladeži, koji su s njime u glas pjevali ”Bojna Čavoglave”. Ali, jedan Srbin iz Republike Srpske podnio je tužbu protiv Thompsona, jer njegove pjesme s izričajem ”Za dom spremni” – potresne su i ”u meni bude strah”! Vjerojatno će njegova tužba doći do ustavnog suca, jer u RH (karikaturi države u pravosuđu) ima 37 srpskih ustavnih sudaca od ukupno 43. Većina njih su ostali na dužnosti iz jugokomunističkog režima. Ovo je još jedna hrvtska sramota!

Oluja u Hrvtskoj ne tinja

velikorpski derneci u Srbu
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Svake godine prije Oluje Srbi se okupljaju u Srbu na četnički dernek, kojeg su ”ovekovečoli” prvim ”antifašističkim ustankom” protiv Nezavisne države Hrvatske. Mada je svima poznato, da u Srbu nije bilo partizana, nego su četnici s talijanskim fašistima izvršili genocid nad hrvatskim obiteljima. U predgrađu Srba, opljačkali su i spalili mjesto Brotnje,  na najokrutni način (nabijali ljude na kolac) ubili sve članove šest hrvatskih obitelji, ukupno 37 osoba, među kojima 18 djece. Taj gnjusni zločin hrvatska je vlada nagradila s milijunima hrvatskih kuna da ubojicama hrvatskog naroda obnove spomenik u Srbu.

”Prvi antifašistički ustanak” u Srbu, svake godine se slavi (27. 07), u slobodnoj Hrvatskoj gdje Pupovčevi četnici i Mesićevi jugoslaveni žderući hrvatsku janjetinu, te uz parastos za ”srpske žrtve” blate Hrvatsku.

Hrvati – sram nas bilo kako možemo tolike godine gledati četnički spomenik u Srbu gdje se triumfalno  slavi masakr nad nevinim žrtvama? Trebalo je još 1995. srušiti četnički spomenik te podići spomenik hrvatskim žrtvama i preimenovati Srb u – IVEZIĆ, da se barem na taj način oda počast mučki ubijenim hrvatskim obiteljima.

Srbi ”ugroženi” svi i svudje!

”Oluja je bila zločin i neznam da li će naši susjedi ikad prestati slaviti našu nestreću…” , rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uoči Oluje i zaprijetio ” srpski narod nikad više neće dozvoliti novu Oluju”. Četniče Vučiću nisu Srbi ”dozvolili” Oluju, nego su pobjegli kao zečevi pred Olujom.

Vučić nije ostao sa

Četnik Aleksandar Vučić

mo na prijetnji, nego je kazao, kako se u NDH ”zanosno i s veseljem ubijalo Srbe” te kako je na temelju ”master- plana o istrebljivanju cijelog naroda” ustaški režim pobio ”više od milijun ljudi”, odnosno ”onoliko koliko danas čitava Zagrebačka županija ima stanovnika.”  Zaključak je Vučićeve ocjene o Oluji: ”nastavljeno je nešto što je započeto u Drugom svjetskom ratu, ali zločin ne zastaruje – to mora ostati zabilježeno da su u cilju etničkog čišćenja ubijeni starci, žene i djeca.”

PS: ”Srbi se predstavljaju kao jedine žrtve zapravo od njih samih izrežiranog i započetog rata. Zamislite si kada bi Nijemci sada počeli, smatrajući se potpuno nedužnim narodom kao Srbi danas, optuživali sve ostale za zločine počinjene nad njima ‘nedužnima’..A upravo to Srbi pod vodstvom Vučića, Dodiga i Pupovca rade.” (Dubravka Stojanović, ”Danas”, Beograd)

Srbija i Srbi u Hrvatskoj nikako se neće pomiriti s činjenicom da je s Olujom ubijena velikosrpska ekspanzija na hrvatske prostore; dotučen je mit o ”bratstvu i jedinstvu naših naroda”,  uništena je svaka ideja o jugoslavenstvu, balkanskoj regiji i bilo koji asosijaciji Hrvatske sa Srbijom. Točka!  

Diverzantski pokret u Hrvatskoj

Nakon oslobođenja Hrvatske od velikosrpske agresije, četničkih parajedinica i zločinačke JNA, zbog pritiska Međunarodne zajednice i ideje predsjednika Tuđmana o pomirdbi, abolirani su četnički  zločinci i petokolonaši u RH.

Nova knjiga  Vladimira Šeksa ”Državni udar – kako su Manulić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatsku politiku prema BiH”, donosi mnoga objašnjenja, nove informacije o žločinima s ”pisaćeg stola”, veleizdajama i kriminalu, posebice  aktivnosti UDB-e u ”oslobođenoj” Hrvatskoj. Knjigu treba pomno pročitati kako bismo znali sve uzroke naše nesreće. Ako ikad budemo imali pravosuđe u RH treba Mesića doživotno strpati u samicu zbog veleizdaje nacionalnih interesa, davanja tajne državne dokumentacije Haagu i engleskoj mediji, te optužbe hrvatskih generala i branitelja na sudu u Haagu.

Izdajnik Mesić

Najveća sramota hrvatskog naroda je bila izbor hrvatskih predsjednika i premijera nakon prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana: Stjepana Mesića (2000 – 2010), Ivo Josipović (2010-2015); predsjednici Vlade: Ivica Račan (2000-2003) Ivo Sanader (2003-2008), Jadranka Kosor (2009-2011), Zoran Milanović (2011- 2016) Tihomir Orešković (22.01.2016- 19.10.2016.) i  Andrej Plenković ( 19.10. 2016 – ?)  

Dakle, od prvog predsjednika Franje Tuđmana hrvatski je narod samo jednom izabrao pravu osobu na pravo mjesto – predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović (2015), koja je uklonila Tita s Pantovčaka i u oštrom govoru u Vukovaru (06.05.2017) rekla: ”Ne trebamo glumiti prijateljstvo sa Srbijom, jer do toga će još mnogo vode proteći Dunavom…” Predsjednica je, isto tako odlučno i oštro poslala poruku vanjskim i unutarnjim neprijateljima sa proslave Oluje (04.05.2017.) i Sinjske  Alke (09.05.2017.) i u drugim prigodama, da je Domovinski (osloboditeljski) rat temelj suverene i moredne Države Hravtske.

Ali, ne prestaju napadi na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, kao i na sve domoljubne Hrvate koji se javljaju u tisku, na portalima i TV programima. Međutim, Hrvati u dijaspori s velikim oduševljenjem, uz najveće počati ugošćuju našu Predsjednicu Kolindu, najprije u Kanadi, Americi, Europi, Hercegovini i sada u Australiji i Novom Zelandu, bez ikakvih uhićenja među nazočnima u desetcima tisuća oduševljenih starijih emigranata i hrvatske mladeži. Malo se o tome javlja i objavljuje u režimskim medijima u RH!?  

Moj emigrantski suradnik, koji se devedesete među prvim vratio iz Australije, piše da je nedavno bio fizički napadnut i ima vidne ozlede, zbog svojih osvrta o istinitim/stvarnim zbivanjima u RH. Incident je prijavio policiji, ali od toga neće ništa biti, jer Srbi su ne samo suci nego i – policajci!

Pupovac je država u državi

 

Milorad Pupovac

Milorad Pupovac je novi predsjednik SDSS-a izabran na 5. ožujka 2017. na sjednici u Vukovaru – u Borovu Selu gdje su 2. svibnja 1991. četnici izvršili pokolj i masakrirali 12 hrvatskih policajaca, a zločinci i danas žive u Vukovaru i Borovu Selu. Ovo nije slučajan nego simboličan dokaz da Pupovac i njegovi četnici i danas gaje nadu za novi progon i pokolj hrvatskog nanroda u ”srpskom” Vukovaru.

Pupovac je  saborski zastupnik srpske nacionalne manjine, predsjednik Odbora za ljudska prava i  prava nacionalnih manjina, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, član Odbor za vanjsku politiku i član Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu; bio je (u Milanovićevoj vladi) i voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. Pupovac je alfa i omega hrvatske unutarnje i vanjske politike za pisaćim stolom u Banskim dvorima!

Pupovac je vlasnik srpskih ”Novosti”, koje iz broja u broj provociraju, optužuju omalovažavaju i sramote Hrvatsku – s financiranjem iz državnog proračuna. Pupovac je također idejni vođa u Balkanskoj mreži,  organizacija koja izdaje protuhrvatske pamflete međunarodnog značaja. U toj udruzi Pupovčevi su suradnici: Seven Milekić, novinar ”Novosti”, nezakonita supruga Slavica lukić, novinarka jugo-”Jutarnjeg lista”, sin Ozren s katedre u Rijeci (studij ”nacionalne manjine u RH”)  i Saša Leković, predsjednik HND-a. Nina Obuljen Koržinik, ministrica kulture  plaća  projektile s kojima Pupovac i gedže bombardiraju Hrvatsku!

Zaključna misao

Nakon svega gore iznesenog pitamo se: moželi Hrvat zdravog razuma shvatiti ove apsurdnosti u Hrvatskoj i ostati nepomičan? Nemoguće je razumjeti da u Hrvtskoj ljudi izgaraju od domoljublja, kad je riječ o športu (hrvatskih reprezentacija i pojedinačnih uspjeha, ali kad je riječ o susretima domaćih klubova, onda među navijaačima ključa krv od bijesa?); brutalno vrijeđanje Janice Kostelić (hrvatsko zlato), dražavne tajnice za šport i najnagrađenijoj športašici u svijetu, kao i Luku Modrća, Hrvata kojega ljubitelji nogometa slave diljem svijeta. Mladež se okuplja u velikom broju na glazbenim skupovima (čak i kod srpske Seve!) a kad se radi o izboru zastupnika, svojih predstavnika u vladi i saboru, odnose se nehajno – ili ne znaju ili ne mare za svoje postupke?

Crkva u Hrvata stalno je izvrgnuta provokacijama i napadima zlotvora srbočetnika i  antifa ”mladi” SDP-ovaca i njihovi zastupnika, koji su se naslađivali bolesnom kardinalu Bozaniću: ”Umri Josipe, ti to možeš”, ”što prije to bolje”, ”neće grom u koprive” i još pogrdnije…Proslava Velike Gospe u Njenim svetištima diljem Hrvatske okupile su mnoštvo svijeta, skoro milijun hodošasnika, što je jedan od najvećih udaraca Ivi Josipoviću i (anti)fašistima, jer i ovog su puta hrvatski vjernici dokazali da su za dom i vjeru spremni!

Srbi i peta kolona, odnosno veleizdajnici spremni su zbog pozdrava ”Za dom spremni” zapaliti Hrvatsku, kao što su bili spremni crtati svastiku na Poljudu, upaljačem paliti požare na otocima i diljem obale Jadrana, te na naslovnici ”Novosti” objavili karikaturu s plamenom i tekstom ”Lijepa naša lijepo gori’‘.

Da je tome tako odgovornost je na zastupnicima u Saboru, ministrima u Vladi i medijima u Hrvatskoj, jer zajedno demoraliziraju hrvatski narod, i onda kontroliraju i manipuliraju pučanstvo.

– Opasno iseljavanje – ostadoše pridošlice i ”ustaše”, to je naslov osvrta o iseljavanju iz Hrvatske na portalu hrvatski-fokus.hr od uglednog publiciste gosp. Branka Barbića, bivšeg emigranta i povratnika iz Australije.

Pisac se pita: ”Tko je  projekant a tko sve izvršava projekt Treći Bleiburg, pitanje je koje glasno postavlja relativno  veliki broj  Hrvata, svjedoka novog vala iseljavanja. Prema podacima  Državnog zavoda za statistiku, samo prošle godine ‘iz Hrvatske je iselilo 36.436 hrvatskih građana‘, a stvarni broj iseljenih, nažalost, puno je veći jer se mnogi iseljeni ne odjavljuju.”

Nedavno se oglasio jedan iseljenik iz Hrvatske, i pohvalio se u ”Večernjem listu” kako je doveo u Irsku 400 Hrvata i našao im poslove. No, nije rekao o kakvim se poslovima radi, međutim BBC javlja da većina doseljenika rade u lokalima, kućanstvu i prostituciji. Mnogi koji su se iselili iz Hrvatske, kaže g. Barbić, ”ostavili su kuće bez hipoteke, radna mjesta, rodbinu i prijatelje.” Dakle, otišli su ih Hrvatske – kako bi s nožicama kosili travu na tuđim njivama!    

HDZ-e nije više ona državotvorna stranka, jer pucaju u svoje ranjenike. Andrej Plenković izvršio je puč u HDZ-u, uveo je 5 zastupnika HNS i 8 nacionalnih manjinaca, sve odreda (ne)prijatelji Hrvatske, s nakanom da ima dovoljan broj dignuti ruka u Saboru da se održi na vlasti. Plenkoviću: At tu, cum fugies, numquam post te respexeris!

Ova vlada u Hrvatskoj ne bi trebala preživjeti jesensko zasjedanje u Saboru. Zastupnici HDZ-a trebali bi se povući iz Sabora, pa ako treba  i iz HDZ-a, dok je Plenković na čelu stranke i vlade. U protivnom i vi ćete, bez obzira na zasluge i domoljublje, biti suodgovornici za rušenje hrvatskog suvereniteta, iseljavanje pučanstva, nedefinirane granice sa Srbijom i Slovenijom i štitnje srbo-četnika na vlasti i u  sudstvu koji predstavljaju (ocrnjuju) Hrvatsku u svijetu.

Novi izbori su jedino i konačno rješenjeodnosno nova Oluju koja će s izbornim listićima očistiti ljudsku zagađenost u Hrvatskoj.

Nema na svijetu lijepše zemlje od Naše Lijep; nema na svijetu boljeg ljudskog bića nego što su Hrvati; nema ljepše nacionalne hime u svijetu od –  Lijepa naša domovino, kada je čovjek čuje ne može se otetu uzdahu, ponosu i slavi: Dok mu živo srce bije!  

Poglavari se ne trebaju bojati kad se radi dobro, već kad se radi zlo. (Rim 13:3.)

 

Rudi Tomić/ Hrvatsko nebo

 

Comments

comments