RAZBIJENE ILUZIJE O “KALIFATU: Džihadisti s Balkana se vraćaju kući

 

…..“Imao sam kod sebe 400 eura koji su brzo potrošeni na hranu i osnovne potrepštine. Prijavio sam se u mekteb [ured] za bolesne gdje sam dobijao 50 dolara mjesečno. Moja supruga je pomagala starijim ženama pa su joj one nekad davale skromnu nadoknadu. A ja sam ludio sve vrijeme i gledao kako spasiti obitelj i pobjeći odatle”, sjeća se Hilmi.

“Evo vidi”, nastavlja, otvarajući svoj laptop i pokazujući video-snimak.

“Tu nema prirode, nema trave, sve uvelo, napušteno; vidi ove tobože ovce kako su mršave… sve što smo mogli raditi je prošetati malo okolo”, kaže Hilmi, a onda pokazuje i fotografije svoje obitelji i prijatelja.

Neki od njih nisu nikada uspjeli pobjeći iz Sirije.

Hilmi, koji uz bh. ima i crnogorsko državljanstvo, samo je jedan od stotina ljudi koji su se vratili u zemlje regije nakon što su neko vrijeme proveli u ratnim zonama Sirije i Iraka. Poput Hilmija, mnogi su riješili napustiti Bliski Istok jer su se razočarali ISIL-om…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovina……….

 

RAZBIJENE ILUZIJE O “KALIFATU: Džihadisti s Balkana se vraćaju kući

 

Herceg Bosna/Moja Domovina/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO