VRIJEME JE: Kreće inicijativa za obnovu Herceg Bosne!

 

HERCEG BOSNO SRCE PONOSNO

…..Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u klubu Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, za ovaj list je, između ostalog, naveo i to da će njegova stranka na Predsjedništvu HNS-a iznijeti prijedlog o obnavljanju Herceg Bosne.

Naime, ukoliko ne dođe do promjena Izbornog zakona u našoj zemlji, to će biti konačna potvrda o diskriminaciji i majorizaciji Hrvata u BiH i Hrvatima kao jedina opcija ostaje pokretanje odredbi ‘Bečke konvecnije’ koja jamči ugroženoj strani u nekom međunarodnom sporazumu povratak na prethodno stanje.

Obzirom na to da su i ‘Washingtonski’ i ‘Daytonski’ sporazum međunarodni, Hrvati se imaju pravo vratiti na početno stanje u pregovorima prije jednog i drugog sporazuma. Naime, i jedan i drugi sporazum su, kako kaže Karamatić, prekršeni i grubo devastirani, najčešće na štetu Hrvata. Odluke koje su donosili visoki predstavnici, mijenjajući na taj način izvorni ‘Dayton’ najviše štete su nanijele upravo Hrvatima…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovina……….

 

VRIJEME JE: Kreće inicijativa za obnovu Herceg Bosne!

 

Herceg Bosna/Moja Domovina/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Comments

commentsKriv Sam, Kriv sam što sam branio svoju Domovinu. Kriv sam što sam ostao živ. Kriv sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu. Kriv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom. "BOG I HRVATI" "ZA DOM SPREMNI" MIŠO