Priručnik General-pukovnik Slobodan Praljak : USTAVNA PROBLEMATIKA U KOMUNISTIČKOJ JUGOSLAVIJI – POČETAK PRIPREMA ZA AGRESIJU

 

USTAVNA PROBLEMATIKA U
KOMUNISTIČKOJ JUGOSLAVIJI –
KRATKO
POČETAK PRIPREMA ZA AGRESIJU

ČINJENICE

KOMENTAR:

U drugoj polovici šezdesetih godina, očito zaražen nekim patogenim društvenopolitičkim virusom, počeo sam stidljivo zavirivati u neke USTAVE (vidi u prilogu).

U „strijeli vremena“, činio sam to sve učestalije i s više napora u razumijevanju „te problematike“ – tako se  onda to pisalo.

Čitajući te listine, zaključio sam da je postojala NARODNA REPUBLIKA HRVATSKA (NRH), a zatim SOCIJALISTIČKA REPUBLIKA HRVATSKA (SRH), pa sam zaključio da je ta Republika država koja se udružila u neku zajednicu zbog interesa i ostvarenja tih interesa, zaključio sam da ta država ima pravo i na „samoodređenje do potpunog odcjepljenja“, meni se „priviđalo“ da je tim USTAVIMA određeno ozemlje i omorje koje toj Hrvatskoj (ovako ili onako politički i ideološki definiranoj) pripada i da se te granice (i na kopnu i na moru) ne mogu mijenjati bez pristanka Sabora.

Nigdje nisam pročitao neku odluku Sabora kojom je dopušteno JNA i drugim srpskim i crnogorskim vojnim formacijama pucanje, razaranje i ubijanje po Hrvatskoj.

Primitivno misleći, zaključio sam da ako NEŠTO ima SABOR (SKUPŠTINU) i ako ima USTAV i ako ima
GRANICE, onda to nešto ne može biti ništa drugo doli DRŽAVA………..

…………….Više na stranici Herceg-Bosna

Priručnik General – pukovnik Slobodan Praljak : USTAVNA PROBLEMATIKA U KOMUNISTIČKOJ JUGOSLAVIJI – POČETAK PRIPREMA ZA AGRESIJU

Prof. SLOBODAN PRALJAK, dipl.ing.
Kazališni i filmski redatelj – Akademija
dramske umjetnosti Sveučilišta u
Zagrebu
General-pukovnik Hrvatske vojske u
mirovini

PRIRUČNIK

S UPUTAMA KAKO TREBA
MISLITI (MENS REA)
I ŠTO TREBA ČINITI
(ACTUS REUS) KAKO
BISTE NA SUDU U DEN
HAAGU BILI PROGLAŠENI
ČLANOM UDRUŽENOG
ZLOČINAČKOG POTHVATA
(UZP)
KAKO POSTATI UDRUŽENI
ZLOČINAC?

Za portal priredio Daran Bašić/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Comments

comments