Marijana Petir EU Komisiji : Omogućite slobodan rad hrvatskom glazbeniku Marku Perković Thompsonu

 

 

 

 

Hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson trebao je 29.travnja nastupiti u austrijskom gradu  Kremsmünster-u, no općina Kremsmünster dan ranije izdala je odluku o uskraćivanju  dvorane za koju su prethodno pribavljenesve potrebne dozvole .U srijedu 17. svibnja  2017. upravna jedinica Maribor objavila je da je prihvatila preporuku policije da već rasprodani koncert  hrvatskog glazbenika  Marka Perkovića Thompsona zabrani.

U oba slučaja kao razlog se navode siguronosna pitanja .

Marko Perković Thompson jedan je od najistaknutijih hrvatskih glazbenika koji redovito puni koncertne dvorane pri čemu ničija sigurnost nikada nije bila ugrožena ,a autorje pjesme koja se izvodi prije i tijekom utakmica hrvatskih sportskih  reprezentacija na svim sportskim natjecanjima .

Glazbenicima iz država članica EU dopušteno je slobodno putovati i raditi u svim državama članicama EU prema člancima  39 , 43 i 49 Ugovora o Europskoj uniji . Svojevoljna cenzura prema neutemeljenim arbitrarnim odlukama ne može se tolerirati u  slobodnom demokratskom društvu .

Kako će Komisija zaštititi hrvatskog glazbenika i omogućiti mu rad na jedinstvenom i slobodnom europskom tržištu sukladno UEU i  UFEU , Općoj deklaraciji o ljudskim pravima (čl.19. i 27. ) te Europskoj konvenciji o ljudskim pravima .

Marijana Petir
hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu

 

Hrvatsko nebo 

 

Comments

comments